niedziela, 24 marca 2024

MIX JAJKA: faszerowane

Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka,oraz bogactwa witamin: A, E, D i K oraz B2 i B12, kwasu pantotenowego i składników mineralnych: fosforu, potasu, wapnia, żelaza, magnezu. W żółtku jest luteina, która chroni oczy przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB, zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej i poprawia widzenie. 
Jajka faszerowane  to obowiązkowy element wielkanocnego menu. Można je robić w różnych odsłonach, świetnie się sprawdzą jako przekąska imprezowa. Jajka raczej  smakują każdemu :) 
Można z nich wyczarować prawdziwe kulinarne cuda.


Jajka w sosie tatarskim 

Jajka z łososiem 

Jajka nadziewane pieczarkami 

Jajka nadziewane burakami lub szpinakiem 

Jajka faszerowane 4 smaki 

Jajka kolorowe  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz