niedziela, 12 listopada 2023

CHRUPIĄCE RURKI

Delikatne i chrupiące rurki  z ciasta francuskiego na bazie kremu budyniowego, zaspokoją każdą ochotę na ” coś słodkiego"

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1,5 szkl. mleka
1/2 szk. cukru
1 cukier migdałowy
1 budyń śmietankowy
20 dag wiórków  kokosowych
Sposób przygotowania
Ciasto pokroić na długie paski 3 cm szerokie. Nawijać na posmarowane formy rurek tak aby jedno zachodziło na drugie. 
Piec ok 15-20 min w 200 *C. ( do złotego koloru.)
Mleko i cukry chwilę pogotować- do lekkiego zgęstnienia. Następnie w niewielkiej ilości mleka rozpuścić budyń , wlać, do powstałej masy, zagotować. Wsypać wiórki, wymieszać. Ostudzić. Przełożyć do szprycy i nadziewać rurki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz