niedziela, 2 lipca 2023

KOTLETY z CUKINII panierowane

Masz cukinię i nie wiesz jak ją wykorzystać?
Kotlety z cukinii! Tak. Niezwykle prosta a jaka smaczna potrawa gotowa w kilka chwil. To super alternatywa dla mięsa.
 Składniki
2 młode cukinie
jajko
bułka tarta
olej
sól
pieprz
czosnek w proszku
Sposób przygotowania
Cukinie umyć i wytrzeć ( jeśli nie jest młoda- obrać ze skórki). Pokroić na krążki ok 1,5  cm
Posolić delikatnie i posypać czosnkiem z obu stron.
Jajka roztrzepać widelcem, można troszkę doprawić  pieprzem.
Plasterki cukinii zamaczać w jajku i panierować w bułce tartej jak kotlety. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz