Przekąska znakomita- czyli bagietka z pastą czosnkowo- serową
zwieńczone prażonym słonecznikiem.
Zamiast chleba
mogą być krakersy lub grzanki.
Składniki
bagietka
30 dkg sera żółtego łagodnego w kostce (Gouda)
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
garść słonecznika
natka pietruszki, koperek do dekoracji
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Bagietkę pokroić ukośnie na 2 cm kromeczki. Ser żółty zetrzeć na tarce o
dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sera razem z
majonezem. Słonecznik uprażyć na suchej patelni- połowę zblendować . Przyprawić solą i pieprzem.Wymieszać składniki . Ułożyć
pastę na chlebie i udekorować prażonym słonecznikiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz