piątek, 18 marca 2022

BAGIETKA Z CZOSNKIEM, SEREM I SŁONECZNIKIEM

Przekąska znakomita- czyli bagietka z  pastą czosnkowo- serową  zwieńczone prażonym słonecznikiem.
  Zamiast chleba mogą być krakersy lub grzanki.
Składniki
bagietka
  30 dkg sera żółtego łagodnego w kostce (Gouda)
  3 ząbki czosnku
  3 łyżki majonezu
  garść słonecznika
  natka pietruszki, koperek  do dekoracji
  sól, pieprz
 Sposób przygotowania
  Bagietkę pokroić ukośnie na 2 cm kromeczki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sera razem z majonezem. Słonecznik uprażyć na suchej patelni- połowę zblendować . Przyprawić solą i pieprzem.Wymieszać składniki . Ułożyć pastę na chlebie i udekorować  prażonym słonecznikiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz