poniedziałek, 4 stycznia 2021

KOPERTY z ciasta francuskiego z BUDYNIEM

Szybki deser? - tak zdecydowanie- jeśli masz tylko w domu ciasto francuskie i budyń. Proste i smaczne zaspokoi chęć na coś słodkiego.
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1budyń  waniliowy
mleko
banan
cukier puder
Sposób przygotowania
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu -zmniejszyć ilość mleka o 50 ml. Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątów. Na połowie prostokątów naciąć po 4 - 5 "dziurek". Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. Na nieponacinane kawałki ciasta nałożyć budyń i 2 plastry banana. Przykryć każdy kawałkiem naciętym, a następnie docisnąć brzegi widelcem. Ułożyć ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut, aż ciastka ładnie się zarumienią. Gdy całkiem wystygną posypać cukrem pudrem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz