Słona przekąska na przyjęcie zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Biedronki
na krakersach, ale można podawać je też na chlebie, bagietkach czy też
andrutach, na plastrach ogórka itp. Można też serek zastąpić hummusem.
Składniki:
krakersy ok 15 szt,oliwki czarne ok 8 szt,
pomidorki koktajlowe ok 8 szt,
serek śmietankowy np. Almette,
szczypiorek
Sposób przygotowania:
Krakersy
posmarować serkiem. Pomidory umyć i przekroić na 4 części. 2 kawałki
położyć na serku i rozłożyć tak, aby powstały „skrzydełka”. Oliwki
pokroić na 2 części położyć przy pomidorkach, a w nią włożyć 2
kawałeczki szczypiorku. Na dużym talerzu rozłożyć umyte listki rukoli i
ułożyć gotowe krakersy z biedronkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz