środa, 30 grudnia 2020

PRZEKĄSKA BIEDRONKA

Słona  przekąska na przyjęcie  zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Biedronki na krakersach, ale można podawać je też na chlebie, bagietkach  czy też andrutach, na plastrach ogórka itp. Można też serek zastąpić hummusem.


 Składniki:
krakersy ok 15 szt,
oliwki czarne ok 8 szt,
pomidorki koktajlowe ok 8 szt,
serek śmietankowy np. Almette,
szczypiorek
 Sposób przygotowania:
 Krakersy posmarować serkiem. Pomidory umyć i przekroić  na 4 części. 2 kawałki położyć  na serku i rozłożyć  tak, aby powstały „skrzydełka”. Oliwki  pokroić na 2 części położyć przy pomidorkach, a w nią włożyć  2 kawałeczki szczypiorku.  Na dużym talerzu rozłożyć umyte listki rukoli i ułożyć gotowe krakersy z biedronkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz