Spożywanie tuńczyka świeżego lub z puszki zapewnia
wartościowe składniki odżywcze i znakomicie służy zdrowiu. Jest bogaty w
białko, niacynę , witaminy B12, D,B6 oraz fosfor. Zawiera niezbędne
kwasy tłuszczowe omega-3. Dba o zdrowie serca. Pomaga kontrolować wagę. Obniża
ciśnienie krwi.
Niebanalne podanie sałatki w makaronowych muszlach
wzbogaci Twój stół na przyjęciu. Może świetnie służyć jako przekąska.
Niebanalne podanie sałatki w makaronowych muszlach wzbogaci Twój stół na przyjęciu. Może świetnie służyć jako przekąska.
Składniki
25 dag makaronu muszla
duża
4 jajka
1 papryka czerwona
3 ogórki kiszone
1 puszka tuńczyka
rozdrobnionego
2 łyżki majonezu
pieprz
sól
Sposób przygotowania
Muszle ugotować w
osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Jajka , ogórki i paprykę
pokroić w drobną kostkę. Dodać odsączonego tuńczyka z puszki. Wszystko razem
wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą .Na koniec dodać majonez .
Makaron muszle rozłożyć na talerzu i faszerować gotową sałatką z
tuńczyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz