czwartek, 7 listopada 2019

MUSZLE nadziewane SAŁATKĄ z tuńczykiem

 Spożywanie tuńczyka świeżego lub z puszki zapewnia wartościowe składniki odżywcze i znakomicie służy zdrowiu. Jest bogaty w białko,  niacynę , witaminy B12, D,B6 oraz  fosfor. Zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3. Dba o zdrowie serca. Pomaga kontrolować wagę. Obniża ciśnienie krwi.
 Niebanalne podanie sałatki w makaronowych muszlach  wzbogaci Twój  stół na przyjęciu. Może świetnie służyć jako przekąska.

Składniki
25 dag makaronu muszla duża
4 jajka
1 papryka czerwona
3 ogórki kiszone
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego
2 łyżki majonezu
pieprz
sól
Sposób przygotowania
Muszle ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Jajka , ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę. Dodać odsączonego tuńczyka z puszki. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku pieprzem  i solą .Na koniec dodać majonez . Makaron muszle rozłożyć na talerzu  i faszerować gotową sałatką z tuńczyka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz