środa, 29 sierpnia 2018

FILET z kurczaka W chrupiącej PANIERCE

Znudzony zwykłym kotletem z kurczaka- wypróbuj  go w innej wersji- w chrupiącej panierce.

Składniki
2 filety z kurczaka
jajko
2 łyżki mleka
mix ( płatki kukurydziane, cebula prażona, siemię lniane)
Olej
przyprawy ( papryka , pieprz, sól, czosnek gran. ,lubczyk suszony)
Sposób przygotowania
Filety, umyć, pokroić w średniej wielkości kawałki, przyprawić.
Jajko rozkłócić z mlekiem . Kawałki kurczaka panierować najpierw w jajku, potem w „mixie”. 

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z ziemniakami, frytkami, i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz