Sezon ogórkowy, więc czas by coś zrobić do spiżarki... Ogórki mogą być duże i przerośnięte, choć wiadomo, że najlepsze te małe. Szybki i prosty przepis a smak.... sami spróbujcie
Składniki
2 kg ogórków(mogą być obrane lub nie)
6 cebuli
1/2 szkl.octu
1/2 szkl.cukru
1/2 szkl.oleju
2 łyżki vegety
6 łyżek przecieru pomidorowego
ok pół łyżeczki soli
Sposób przygotowania
Ogórki pokroić w plasterki a cebulę w
półplasterki-posypać vegetą i solą- wymieszać.
Pozostałe składniki wymieszać dokładnie aż składniki się połączą
(ja podgrzewam lekko w garnku). Zalać ogórki z
cebulą i wymieszać. Odstawić na 3 godz.
Nałożyć do słoików i pasteryzować 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz