Pyszny, orzeźwiający tort z malinami. Łatwy i szybki w wykonaniu.
Składniki
1 kg twarogu z wiaderka
10 dag cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe
1/2 kostki masła
1/2 kg świeżych malin
1 kg twarogu z wiaderka
10 dag cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe
1/2 kostki masła
1/2 kg świeżych malin
20 dag herbatników kakaowych
10dag masła
10dag masła
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
czekolada do dekoracji
czekolada do dekoracji
Sposób przygotowania
Herbatniki zgnieść wałkiem, nie muszą być idealnie
zmiażdżone. Masło( 10 dag) i czekoladę roztopić w garnku .
Tortownicę ( śr. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać rozgniecione herbatniki, wlać gorącą masę z masła i czekolady- wymieszać. Wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć. Schłodzić w lodówce. Obie galaretki rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody - ostudzić. 1/2 kostki masła zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ser i miksować do połączenia składników. Wlać letnią galaretkę zmiksować na
małych obrotach . Wsypać maliny( kilka zostawić do dekoracji) -delikatnie
wymieszać. Na spód wyłożyć masę
serową, udekorować malinami i włożyć do lodówki. Posypać startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz