czwartek, 26 lipca 2018

MALINOWY TORT bez pieczenia

Pyszny, orzeźwiający tort  z malinami. Łatwy i szybki w wykonaniu.


Składniki
1 kg twarogu z wiaderka
10 dag cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe
1/2  kostki masła
  1/2 kg świeżych malin 
  20 dag herbatników kakaowych
 10dag masła 
 1/2 tabliczki czekolady mlecznej
czekolada do dekoracji
 Sposób przygotowania
 Herbatniki zgnieść wałkiem, nie muszą być idealnie zmiażdżone. Masło( 10 dag) i czekoladę  roztopić w garnku . Tortownicę ( śr. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać rozgniecione herbatniki, wlać gorącą masę z masła i czekolady- wymieszać. Wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć. Schłodzić w  lodówce. Obie galaretki rozpuścić  w 1/2  szkl.gorącej wody - ostudzić. 1/2 kostki masła  zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ser i miksować do połączenia składników. Wlać letnią galaretkę  zmiksować na małych obrotach . Wsypać maliny( kilka zostawić do dekoracji) -delikatnie wymieszać. Na spód wyłożyć masę serową, udekorować malinami i włożyć do lodówki. Posypać startą czekoladą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz