Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 mozzarella(125g)
1 łyżka cukru
5 łyżek siekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka cynamonu w proszku
olej
-------
10 dag cukru
2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania
Z cukru i soku z cytryny zrobić syrop- zagotować w garnku i schłodzić w lodówce.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Dodać orzechy, cukier i cynamon -wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować niewiele olejem. Pokroić na 12 trójkątów. Na środek każdego nałożyć1-2 łyżki nadzienia i zwinąć w rożek. Włożyć do nagrzanego piekarnika w 200C (góra i dół) i piec ok 18-20 min. Po wyjęciu posmarować syropem, podawać po 1 godz.
Rogaliki z każdym nadzieniem są pycha!
OdpowiedzUsuńo Tak :)
Usuń