sobota, 3 lutego 2018

WARSTWOWA SAŁATKA z TUŃCZYKA

Smaczna sałatka, pożywna, szybko się przyrządza ,ale też szybko zostaje zjedzona…:)

Składniki:
3 jajka
20 dag żółtego sera
puszka tuńczyka
1 puszka kukurydzy
2 średnie cebule
4 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
pieprz, sól
Sposób przygotowania
Tuńczyka  i kukurydzę odcedzić z zalewy.
Cebulę pokroić w kostkę . 
Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek .
Ser żółty i białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wymieszać majonez z musztardą i doprawić pieprzem i solą= Sos
Układać warstwami w przeźroczystej misce:
połowa żółtego sera 
białko
połowa sosu
cebula
tuńczyk
reszta sosu
kukurydza
reszta żółtego sera
żółtka pokruszone
 Schłodzić i przechowywać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz