niedziela, 4 lutego 2018

KORECZKI

Ciekawym pomysłem na koreczki  jest przygotowanie małych kanapek spiętych wykałaczkami. Przepis jest naprawdę prosty, łatwy i szybki, a koreczki smakują wyśmienicie. Kolorowe, smaczne przekąski, mogą być przygotowywane z użyciem różnych produktów: z papryką, ananasem, pieczarkami, pomidorem, ogórkiem, serem żółtym i oliwkami. Ważne jest jedynie, aby były one nadziane na wykałaczki, by każdy mógł swobodnie po nie sięgnąć. Dzięki temu można łatwo wyeliminować konieczność podawania sztućców i talerzyków.
Składniki
Ciemny chleb razowy
żółty ser
szynka konserwowa
oliwki czarne lub zielone
Papryka czerwona, żółta
 ogórek świeży
kukurydza marynowana
łosoś
mozzarella
pomidorki koktajlowe
winogron
wiejska kiełbasa, rzodkiewka
 Sposób przygotowania:
Każdą kromkę chleba przekroić na 4 części. na to położyć tej samej wielkości  kawałek sera żółtego i w zależności od upodobań łączyć z pozostałymi składnikami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz