Pomysł na to risotto wpadł mi do głowy gdy myślałam co zrobić szybkiego na obiad i żeby się wiele nie narobić:) Skorzystałam więc z gotowych warzyw
mrożonych, dodałam ryż i gotowe. Przyznam, że smakowało nawet mojej
dość wybrednej jeśli chodzi o jedzenie Córci. Myślę , że jeszcze skorzystam z tej
kombinacji, ale można ją ulepszyć i dodać podsmażonego kurczaka lub
krewetki …i chyba będzie smaczniejsze, a na pewno bardziej sycące.
Składniki
1 szk. ryżu do risotto
3 łyżki masła
2 szkl. bulionu warzywnego ( u mnie pieczarkowy)
450 g warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex( cukinia, papryka, kukurydza, fasolka szparagowa, ziemniaki)
Sposób przygotowania
Masło stopić w naczyniu, wsypać ryż i przez 5-7 minut mieszać na wolnym ogniu. Dodać bulion i gotować aż do wchłonięcia przez ryz bulionu ( Ok 10-15 min). Warzywa zrobić zgodnie z instrukcja na opakowaniu( na rozgrzany olej wsypać i podsmażać 7-9 min). Połączyć ryż z warzywami, doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz