piątek, 2 lutego 2018

RISOTTO Z WARZYWAMI

Pomysł na to risotto wpadł mi do głowy gdy myślałam co zrobić szybkiego na obiad i żeby się wiele nie narobić:) Skorzystałam więc z gotowych warzyw mrożonych, dodałam ryż i gotowe. Przyznam, że  smakowało nawet mojej  dość wybrednej  jeśli chodzi o jedzenie Córci. Myślę , że jeszcze skorzystam z tej kombinacji, ale można ją ulepszyć i dodać podsmażonego kurczaka lub  krewetki …i chyba będzie smaczniejsze, a na pewno bardziej sycące.

Składniki
1 szk. ryżu do risotto
3 łyżki masła
2 szkl. bulionu warzywnego ( u mnie pieczarkowy)
 450 g  warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex( cukinia, papryka, kukurydza, fasolka szparagowa, ziemniaki)
 Sposób przygotowania
 Masło stopić w naczyniu, wsypać ryż i przez 5-7 minut mieszać na wolnym ogniu. Dodać bulion i gotować aż do wchłonięcia przez ryz bulionu ( Ok 10-15 min). Warzywa zrobić zgodnie z instrukcja na opakowaniu( na rozgrzany olej wsypać i podsmażać 7-9 min). Połączyć ryż z warzywami, doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz