Super ciasto podwójne bo piernik i sernik , doskonały do kawki na każde popołudnie. Sernik pachnie wspaniale , a w połączeniu z piernikami tworzy niezwykłą kompozycję.
Składniki
6 jajek
300 g cukru pudru
1 kg sera na sernik
125 g stopionego masła
2 łyżki mąki krupczatki
250 g pierników w czekoladzie
masło i bułka tarta do tortownicy
1 budyń o smaku śmietankowym bez cukru
300 g cukru pudru
1 kg sera na sernik
125 g stopionego masła
2 łyżki mąki krupczatki
250 g pierników w czekoladzie
masło i bułka tarta do tortownicy
1 budyń o smaku śmietankowym bez cukru
Polewa lub bez:
1 mleczna czekolada( rozpuścić w kąpieli wodnej lub na malutkim gazie z dodatkiem łyżki wody)
1 mleczna czekolada( rozpuścić w kąpieli wodnej lub na malutkim gazie z dodatkiem łyżki wody)
Sposób przygotowania
Białka
oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem
pudrem i stopniowo dodawać ser. Do utartej masy serowej dodać masło,
Budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek. Delikatnie połączyć. Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wyłożyć połowę masy,
rozłożyć pierniki i pozostałą masę serową.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190ºC. Piec 50-60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz