Jeśli nie wiesz co zrobić z bananami które za mocno już dojrzały proponuję pyszne, pulchne racuchy-zawsze wychodzą:) smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym:
Składniki
1 szkl mleka
1,5 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
2 banany
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
2 banany
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania
Banany rozgnieść widelcem lub pokroić w cienkie plasterki. Jabłko również w cienkie plasterki. Wszystko razem wymieszać.Nakładać łyżką na rozgrzany olej- piec z obu stron na złoty kolor,posypać cukrem pudrem
Banany rozgnieść widelcem lub pokroić w cienkie plasterki. Jabłko również w cienkie plasterki. Wszystko razem wymieszać.Nakładać łyżką na rozgrzany olej- piec z obu stron na złoty kolor,posypać cukrem pudrem
Rada
cienkie plasterki uzyskałam krojąc jabłko obieraczką do ziemniaków
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz