środa, 7 lutego 2018

RACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE

Jeśli nie wiesz co zrobić z bananami które za mocno już dojrzały proponuję pyszne, pulchne racuchy-zawsze wychodzą:) smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym:            
 
Składniki
1 szkl mleka 1,5 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
  2 banany
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
  2 łyżki oleju
 Sposób przygotowania
Banany rozgnieść widelcem lub pokroić w cienkie plasterki. Jabłko również w cienkie plasterki. Wszystko razem wymieszać.Nakładać łyżką na rozgrzany olej- piec z obu stron na złoty kolor,posypać cukrem pudrem
Rada
cienkie plasterki uzyskałam krojąc jabłko obieraczką do ziemniaków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz