Każdy lubi czekoladę wiec co tu zachwalać
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
2 jajka
pół szklanki oleju
1 szklanka mleka
czekolada pokruszona
dodatkowo:
rozpuszczona czekolada, perełki
Sposób przygotowania
Połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim naczyniu mieszamy mleko, olej i jajka. Mieszamy składniki suche i mokre. Nakładamy porcje ciasta do papilotek. W środek dajemy kawałki czekolady. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C. Dekorujemy rozpuszczona czekoladą i perełkami
Połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim naczyniu mieszamy mleko, olej i jajka. Mieszamy składniki suche i mokre. Nakładamy porcje ciasta do papilotek. W środek dajemy kawałki czekolady. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C. Dekorujemy rozpuszczona czekoladą i perełkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz