Szybka i prosta do przygotowania przekąska, ładnie się prezentuje i dobrze smakuje
Składniki
18 krakersów
250 g serka czosnkowego
120 g wędzonego łososia
1 łyżka posiekanego koperku
1-2 łyżki jogurtu
sól
bazylia
koperek,
czarne oliwki do dekoracji
250 g serka czosnkowego
120 g wędzonego łososia
1 łyżka posiekanego koperku
1-2 łyżki jogurtu
sól
bazylia
koperek,
czarne oliwki do dekoracji
Sposób przygotowania
Serek wymieszać z jogurtem. podzielić na pół i do jednej części dodać posiekaną bazylię, doprawić do smaku solą. Każdego krakersa posmarować serkiem,raz białym raz zielonym (szpryca do dekorowania) .Następnie na każdym krakersie ułożyć kawałek wędzonego łososia. Dowolnie udekorować, ja użyłam bazylii, koperku oraz czarnych oliwek, papryki czerwonej
Serek wymieszać z jogurtem. podzielić na pół i do jednej części dodać posiekaną bazylię, doprawić do smaku solą. Każdego krakersa posmarować serkiem,raz białym raz zielonym (szpryca do dekorowania) .Następnie na każdym krakersie ułożyć kawałek wędzonego łososia. Dowolnie udekorować, ja użyłam bazylii, koperku oraz czarnych oliwek, papryki czerwonej
Rada
bazylię można zblendować razem z serkiem i dla intensywniejszego koloru dodać kilka kropelek barwnika zielonego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz