czwartek, 15 lutego 2018

KOTLETY MIELONE – INACZEJ

Brak pomysłu na obiad?  zawsze sprawdzi się  stary dobry mielony, choć dziś trochę odmieniony, można dodać do niego to co ma się w lodówce i modyfikować za każdym razem. dziś proponuję mielonego z warzywami i kaszą jaglaną.
 Składniki
250g mięsa mielonego (wieprzowo- wołowe)
150 g kapusty
4 pieczarki średnie
½ małego pora
1 woreczek kaszy jaglanej
½ czerwonej papryki
1 łyżka masła
2 jajka
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz.

Sposób przygotowania
Kapustę poszatkować ugotować w słonej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Por pokroić w półksiężyce 
( tylko białą część). Kasze ugotować  wg , przepisu na opakowaniu i ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać mięso mielone, jajka, doprawić solą i pieprzem. Uformować niewielki kotleciki. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz