Brak
pomysłu na obiad? zawsze sprawdzi się stary dobry mielony, choć dziś
trochę odmieniony, można dodać do niego to co ma się w lodówce i
modyfikować za każdym razem. dziś proponuję mielonego z warzywami i
kaszą jaglaną.
Składniki
250g mięsa mielonego (wieprzowo- wołowe)
150 g kapusty
4 pieczarki średnie
½ małego pora
1 woreczek kaszy jaglanej
½ czerwonej papryki
1 łyżka masła
2 jajka
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz.
Sposób przygotowania
Kapustę poszatkować ugotować w słonej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Por pokroić w półksiężyce
( tylko białą część). Kasze ugotować wg , przepisu na opakowaniu i ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać mięso mielone, jajka, doprawić solą i pieprzem. Uformować niewielki kotleciki. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
( tylko białą część). Kasze ugotować wg , przepisu na opakowaniu i ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać mięso mielone, jajka, doprawić solą i pieprzem. Uformować niewielki kotleciki. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz