Sałatka gyros to idealny pomysł na szybką przekąskę. Składa
się z kilku warstw warzyw ,kilku kawałków kurczaka przełożonych sosem.
Nie dość, że smaczna to jeszcze wygląda naprawdę ładnie. Dobrze nadaje się na przyjęcie
grillowe jak i rodzinne biesiady. Ma jedną ”wadę” – nie zostaje na
później :)
1 duża pierś z kurczaka
słoik ogórków konserwowych
puszka kukurydzy
1 duża cebula
ketchup pikantny i łagodny mały
1/2 l majonezu
1/2 kapusty pekińskiej (drobno posiekanej)
1 przyprawa gyros
Sposób przygotowania
Pierś
pokrojoną w kostkę usmażyć na oleju z przyprawą gyros . Przełożyć ją
do naczynia, w którym już będzie podawana na stół i kolejno układamy
warstwami: cebulę , ogórek pokrojone w kostkę, kukurydzę, na to
ketchupy + majonez (wcześniej wymieszane razem) i posiekaną drobno
kapustę pekińską na wierzch, kapusty sporo. Po 24 godzinach jest
najlepsza, ale pekińską kroimy bezpośrednio przed podaniem na stół
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz