niedziela, 11 marca 2018

ZUPA ARACHIDOWO- KOKOSOWA

Dziś proponuję zupę w nieco innym wydaniu,  o lekko słodkawym smaku współgrającym z orzeszkami arachidowymi i owocami. Na pewno się nią nie najemy, ale zawsze miło spróbować jakiś nowych smaków i warto poeksperymentować.

Składniki
20 dag masła orzechowego
1 puszka mleczka kokosowego ( 40 dag)
1/2 l. bulionu warzywnego
gruszka
jabłko kwaskowe
1 łyżka masła
1/4 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
4 łyżeczki pesto zielonego
 sól
pieprz
Sposób przygotowania
Bulion połączyć z masłem orzechowym i mlekiem i pesto, doprawić solą, pieprzem, curry, papryką . Gruszkę i jabłko, obrać, pokroić w paski i skarmelizować na maśle ok 5-7 min.  Nalewać na talerze, dodać gruszkę i jabłko , udekorować bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz