Dziś proponuję zupę w nieco innym wydaniu, o lekko
słodkawym smaku współgrającym z orzeszkami arachidowymi i owocami. Na pewno się
nią nie najemy, ale zawsze miło spróbować jakiś nowych smaków i warto
poeksperymentować.
Składniki
20 dag masła orzechowego
1 puszka mleczka kokosowego ( 40 dag)
1/2 l. bulionu warzywnego
gruszka
jabłko kwaskowe
1 łyżka masła
1/4 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
4 łyżeczki pesto zielonego
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Bulion
połączyć z masłem orzechowym i mlekiem i pesto, doprawić solą,
pieprzem, curry, papryką . Gruszkę i jabłko, obrać, pokroić w paski i
skarmelizować na maśle ok 5-7 min. Nalewać na talerze, dodać gruszkę i
jabłko , udekorować bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz