Naleśniki to danie, które sprawdzi się o każdej porze dnia. Jedni wolą deserowe, a inni wytrawne- równie smaczne. Ich smak warunkuje użyte nadzienie, a najlepsze to te, które najbardziej lubimy.
Wytrawne naleśniki, to pomysł zarówno na śniadanie, obiad czy kolację. Dzisiaj z serem twarogowym i czosnkiem niedźwiedzim.
Składniki
✔2 jajka
✔1,5 szkl. mleka
✔1,5 szkl .mąki
✔1 łyżka cukru
✔3 łyżki oleju
✔½ szkl. wody gazowanej ( może być zwykła)
✔odrobina soli
✔ olej
farsz
✔garść liści czosnku niedźwiedziego
✔200 g twarogu
✔pieprz
✔sól
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wymieszać mikserem lub
rózgą, jeśli będzie zbyt gęste dodać troszkę wody. Na rozgrzaną patelnie dać
odrobinkę oleju i smażyć na” złoty” kolor z obu stron. Twaróg przełożyć do
miski, dodać umyty i drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi . Doprawić solą i pieprzem ( można dodać trochę cebuli pokrojonej w kostkę). Wymieszać.Na naleśnika nałożyć farsz, zwinąć w rulon i zajadać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz