sobota, 13 stycznia 2024

ROLADKI z SALAMI i pastą jajeczną

Pasta jajeczna posiada sporo błonnika,białka, cukru i wody jak również żelazo, magnez i wapń. 
Dzisiaj  propozycja na szybkie roladki z salami i pasty jajecznej. Ładnie się prezentują i całkiem dobrze smakują.

Składniki
*15 dkg salami w plasterkach
*10 dkg sera żółtego
  *2  jajka na twardo
 *natka pietruszki
* 1 ząbek czosnku
 *1 łyżka majonezu
 *oliwki czarne lub zielone
* sól
* pieprz
Sposób przygotowania
 Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać posiekane jajka i pietruszkę, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość wymieszać z majonezem- doprawić solą i pieprzem. Na plaster salami nałożyć ok 1,5 łyżeczki farszu, zwinąć- przeciąć na pół po skosie i nabić na wykałaczkę. Górę roladki wieńczy polowa oliwki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz