Przepisów
z dynią ciąg dalszy .
Myślę , że całkiem smakowita ta sałatka, kolorowa w sam raz na zimowe dni.
Składniki:
✔1 kg dyni
✔2 czerwone papryki
✔3 cebule
✔3 marchewki
✔2 łyżki soli
✔3 łyżki zielonej pietruszki
✔3 marchewki
✔2 łyżki soli
✔3 łyżki zielonej pietruszki
Na zalewę:
✔1 szkl octu
✔5 szkl wody
✔5 liści laurowych
✔5 ziarenek ziela angielskiego
✔6 łyżek cukru
✔2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Dynię i marchewkę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę w
piórka, a paprykę w cienkie paski. Dodać sól, wymieszać. Zagotować zalewę i gorącą zalać warzywa.
Odstawić na noc w chłodne miejsce. Przełożyć do wyparzonych słoików .
Pasteryzować 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz