Zawsze warto mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, bo
przy odrobinie wyobraźni łatwo i szybko można zamienić je w elegancką
przekąskę, a nawet danie główne - na słodko lub wytrawnie.
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, nieskomplikowanego i kochacie ciasto francuskie tak jak ja -to polecam szybkie zaplatańce z dżemem
( jaki tylko lubicie)
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
słoik dżemu porzeczkowego
cukier puder
Sposób przygotowania
Rozwinąć ciasto, radełkiem pokroić na 10-12 równych prostokątów, następnie każdy prostokąt ponacinać skośnie po obu stornach a środek posmarować dżemem. Powstałe paski zaplatać na przemian od góry( prawy, lewy)
Przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Piec na złoty kolor w temp. 200 C (ok 15-18 min)
Posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz