poniedziałek, 6 stycznia 2020

PRZEKĄSKA Z ŁOSOSIEM- BAGIETKA

Prosto , a jednak wykwintnie. Chrupiąca bagietka, wędzony łosoś i serek śmietanowy wyczarują super smak, a kropką nad „i” będzie koperek.Można podawać jako elegancką przekąskę lub na domowe śniadanie.
 Składniki
 1 bagietka pszenna
  łosoś wędzony w plastrach 
 1 opakowanie 
1 serek śmietankowy lub czosnkowy 
  świeży koperek
Sposób przygotowania
Bagietkę pokroić na małe skośne  kromeczki. Każdą kanapeczkę dość grubo posmarować serkiem. Plastry łososia pokroić na w miarę równe paseczki i  położyć na serku. Udekorować świeżym koperkiem. Ułożyć na dużym talerzu lub półmisku. Zamiast bagietki pszennej możemy użyć  krakersów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz