Bardzo smaczne i zdrowe danie z cukinii i szpinaku z #Zottarellą- pierwszą w Polsce mozzarellą bez GMO.
Składniki
2 cukinie
1/2 szklanki ryżu do risotto (u mnie Kupiec)
10 kulek mrożonego szpinaku ( ok 100g)
1 kulka z bazylią mozzarelli ( u mnie #Zottarella)
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka masła
3 łyżki słodkiej śmietany
2 cukinie
1/2 szklanki ryżu do risotto (u mnie Kupiec)
10 kulek mrożonego szpinaku ( ok 100g)
1 kulka z bazylią mozzarelli ( u mnie #Zottarella)
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka masła
3 łyżki słodkiej śmietany
Sposób przygotowania
Cukinie umyć, wydrążyć, przyprawić solą i pieprzem.
Na maśle zeszklić
posiekaną cebulę z czosnkiem, dosypać ryż, smażyć przez ok 2 min.
Dodać zamrożony szpinak- jak troszkę
się rozmrozi dolać śmietanę.
Przyprawić solą i pieprzem i dusić kilka minut. Łódeczki z cukinii
napełnić farszem, posypać połową #zottarelli pokrojona w plasterki.
Piec w
piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 30-40 minut. Kilka minut przed
wyjęciem z piekarnika posypać pozostałą mozzarellą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz