Szybka,
smaczna i syta sałatka na różne okazje.
Połączenie
kurczaka, papryki, sera…..i innych składników sprawia, że dość szybko znika ze
stołu.
Niecodzienna
odmiana od pospolitych sałatek.
1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 długi świeży ogórek 4-5 kromek chleba tostowego 25 dag sera żółtego
majonez
zioła prowansalskie
sól,
pieprz, olej papryka w proszku( lub przyprawa do gyrosa) Sposób przygotowania Fileta pokroić w kostkę i usmażyć z solą , pieprzem, papryką na oleju. Kapustę, paprykę i ogórka pokroić w dużą kostkę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z chleba i ziół przygotować grzanki.( chleb pokroić w kostki -bez skórki , obsypać ziołami skropić oliwą- wymieszać, wsadzić do pieca nagrzanego do 90 stopni C na ok 15 min. Od czasu do czasu przemieszać. Zamiast pieca może być zwykła patelnia ,ale na małym ogniu) Sałatkę przełożyć do miski posypać grubo żółtym serem, a na wierzch posypać grzanki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz