3BIT to ciasto bez pieczenia z wykorzystaniem herbatników i kilku mas- słodkie, ale w sam raz:)
Składniki
1 puszka masy korówkowej lub kajmaku
7-8 paczek herbatników
2 szklanki mleka
2 budynie
2 szklanki mleka
2 budynie
Budyń do ciast i kremów bez cukru waniliowy
1/2 litra śmietany 18%
1 kostka masła
2 śnieżki
10 dag czekolady mlecznej
1/2 litra śmietany 18%
1 kostka masła
2 śnieżki
10 dag czekolady mlecznej
Sposób
przygotowania
Z budyniów i mleka ugotować budyń.
Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać porcjami zimny budyń.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć warstwę herbatników, a na
nie masę budyniową. Kolejna warstwa herbatników, a na nią masa krówkową (
puszka podgrzana w gorącej wodzie by lepiej się rozprowadziła). Kolejna warstwa
herbatników . Śmietanę schłodzoną , dodać 2 śnieżki i ubić na puszysta
masę. Rozłożyć na warstwę herbatników. Czekoladę zetrzeć na tarce, posypać
wierzch ciasta, wstawić na całą noc do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz