Czasami dość mamy wszelakich wędlin czy serów do jedzenia i z czym by tu zrobić kanapeczkę? Coś szybkiego i innego a zarazem smacznego? Łatwa pasta z makreli w pomidorach i tuńczyka jest super pomysłem, a oto i ona:
Składniki
✔2 puszki makreli w pomidorach
✔1 puszka tuńczyka w sosie własnym
✔1 duża cebula
4✔ jajka na twardo
✔3/4 kostki margaryny
(choć nie jestem jej zwolennikiem to niestety masło będzie za twarde do smarowania)
✔ pieprz
✔ sól
Sposób przygotowania
W misce, lub makutrze utrzeć margarynę. Następnie przełożyć ryby z puszek- rozdrobnić widelcem, dodać cebulę i jajka pokrojone w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do słoika . Schłodzić posmarować chleb i zajadać :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz