poniedziałek, 23 stycznia 2023

PASTA Z MAKRELI i TUŃCZYKA

 Czasami dość mamy wszelakich wędlin czy serów do jedzenia  i z czym by tu zrobić kanapeczkę? Coś szybkiego i innego  a zarazem smacznego? Łatwa pasta z makreli w pomidorach i tuńczyka jest  super pomysłem, a oto i ona:


Składniki
2 puszki makreli w pomidorach
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duża cebula
4 jajka na twardo
3/4 kostki margaryny
 (choć nie jestem  jej zwolennikiem  to niestety masło będzie za twarde do smarowania) 
pieprz
sól
Sposób przygotowania
W misce, lub makutrze utrzeć margarynę. Następnie przełożyć ryby z puszek- rozdrobnić widelcem, dodać cebulę i jajka pokrojone w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do słoika . Schłodzić posmarować chleb i zajadać :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz