Roladki z szynką to jedna z propozycji przekąsek na przyjęcie. Szybko i łatwo się je robi, a smakują każdemu. Są
doskonałe na przystawkę, dobrze smakują i mogą być w różnych odsłonach: z marynowanymi grzybkami ,
ogórkami, papryką...
Składniki:
*10 plastrów szynki konserwowej
*3 jajka
*120 g serka śmietankowego do kanapek
*120 g tartego chrzanu
*3 jajka
*120 g serka śmietankowego do kanapek
*120 g tartego chrzanu
* natki pietruszki lub kiełki
*sól
*sól
*pieprz
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobna kostkę, dodać serek śmietankowy i chrzan. Doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Na każdym plasterku szynki rozsmarować porcję pasty
chrzanowej. Szynkę zwinąć w rulon. Roladki
ułożone na półmisku, posyp natką pietruszki lub kiełkami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz