piątek, 22 marca 2019

TYMBALIKI -Szynka z JAJKIEM w GALARECIE

Szynka z jajkiem w galarecie to bardzo smaczna  przekąska na różne okazje, sprawdzi się na wielkanocne śniadanie lub na jakiekolwiek przyjęcie.

Składniki
5 plasterków szynki konserwowej
mieszanka warzyw w słoiku (groszek-marchewka-kukurydza)
ok. 1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego
9 łyżeczek żelatyny
4 jajka ugotowane na twardo,
natka  pietruszki
 sól
pieprz
papryka
maggi
Sposób przygotowania
Szynkę pokroić w grubsze paski -wyłożyć nią pojemniki (foremki do pieczenia babeczek, małe pudełka po jogurcie, szklanki do whisky) i na dno po listku pietruszki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w krążki. Warzywa odcedzić z zalewy. Wszystko poukładać w foremkach. W wywarze rozpuścić żelatynę, doprawić i wszystko zalać. Odstawić do zastygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz