piątek, 22 lutego 2019

PALMIERY z CYNAMONEM

Przepyszne ciasteczka francuskie, najlepsze niemal prosto z piekarnika.
Super szybka przekąska, dzięki której ciasto francuskie nabierze zupełnie nowego smaku!Polecam ją wielbicielom cynamonu:-)
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g
  1/3 szkl drobnego cukru
  cukier migdałowy
1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania
Cukier dokładnie wymieszać z cynamonem i cukrem migdałowym.
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, posypać warstwą cukru i zwijać  oba końce do środka, następnie posypać kolejną porcją cukru i znowu końce do środka i tak do momentu powstania rulonu.
Kroić ostrym nożem ciasto na 1-centymetrowe plastry i ułożyć je na blasze na papierze do pieczenia.
Piec 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 190-200 stopni.
Można dodać swoje ulubione bakalie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz