Przepyszne ciasteczka francuskie, najlepsze niemal prosto
z piekarnika.
Super szybka przekąska,
dzięki której ciasto francuskie nabierze zupełnie nowego smaku!Polecam ją wielbicielom
cynamonu:-)
Składniki
1
opakowanie ciasta francuskiego 250 g
1/3 szkl drobnego cukru
cukier migdałowy
1 łyżeczka cynamonu
1/3 szkl drobnego cukru
cukier migdałowy
1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania
Cukier
dokładnie wymieszać z cynamonem i cukrem migdałowym.
Ciasto
francuskie rozłożyć na blacie, posypać warstwą cukru i zwijać oba końce
do środka, następnie posypać kolejną porcją cukru i znowu końce do środka i
tak do momentu powstania rulonu.
Kroić
ostrym nożem ciasto na 1-centymetrowe plastry i ułożyć je na blasze na
papierze do pieczenia.
Piec 15
minut w rozgrzanym piekarniku do 190-200 stopni.
Można dodać
swoje ulubione bakalie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz