Dzisiaj coś dla wielbicieli sałatek – meksykańska , dobrze doprawiona sałatka z mięsem mielonym, pieczarkami i nachosami
Składniki
½ kg mielonego mięsa wieprzowego
1 czerwona cebula
1/2 kapusty pekińskiej
3 pomidory
½ kg pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
20 dkg startego żółtego sera
4 łyżki koncentratu pomidorowego
6 łyżek majonezu
1 mały jogurt naturalny
1 mała paczka chipsów tortilla -nachos
pieprz i sól
oliwa
1 czerwona cebula
1/2 kapusty pekińskiej
3 pomidory
½ kg pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
20 dkg startego żółtego sera
4 łyżki koncentratu pomidorowego
6 łyżek majonezu
1 mały jogurt naturalny
1 mała paczka chipsów tortilla -nachos
pieprz i sól
oliwa
Sposób przygotowania
Na patelni podgrzać
oliwę i podsmażyć mielone mięso. Dodać do niego drobno posiekaną cebulę i
koncentrat pomidorowy. Podsmażyć i doprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć na oliwie pokrojone pieczarki. Pomidory bez skórki pokroić w kostkę. Do dużej przeźroczystej miski wrzucić poszatkowaną kapustę pekińską. Następnie na niej ułożyć pokrojone pomidory, podsmażone mięso, pieczarki, kukurydzę i czerwoną fasolę. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić.
Sos wylać równomiernie na sałatkę. Posypać startym serem.
Chipsy ułożyć przy krawędzi sałatki. Resztę chipsów pokruszyć i posypać na wierzchu.
Sos wylać równomiernie na sałatkę. Posypać startym serem.
Chipsy ułożyć przy krawędzi sałatki. Resztę chipsów pokruszyć i posypać na wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz