poniedziałek, 12 lipca 2021

ROGALIKI Z DŻEMEM

 Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwo się je robi, w sam raz na niezapowiedzianych gości. Pyszny deser z zaledwie 3 składników.

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego 

ulubiony dżem 

cukier puder 

Sposób przygotowania 

 Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na połowę, i wykrawać trójkąty.Na każdy kawałek od szerszej strony nałożyć ulubiony dżem. 

Zwijać rogaliki od szerszej strony do węższej.Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .

 Posmarować z wierzchu żółtkiem- pominęłam. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut. Posypać cukrem pudrem i jeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz