niedziela, 21 marca 2021

GOFRY DOMOWE z bitą śmietaną, owocami, dżemem

 Gofry to pyszne, puszyste i chrupiące wafle zazwyczaj w kształcie prostokąta. Aby były lekkie i chrupiące należy delikatnie wymieszać pianę z białek z resztą ciasta.
Dziś podaję przepis na szybkie do zrobienia złociste gofry, a pomoże mi w tym: gotowa Mieszanka do wypieków Polskie Młyny GOFRY DOMOWE. Jeśli nie znajdziecie jej na półce w markecie to zapraszam do złożenia zamówienia  w sklepie internetowym 



Składniki
*1 opakowanie Gofry domowe 
mieszanka do wypieków Polskie Młyny
*2 jajka
*400 ml mleka
*80 ml oleju
dekoracja
owoce, bita śmietana, cukier puder, dżem 
Sposób przygotowania
Żółtka oddzielić od białek  i z odrobiną soli ubić na sztywno pianę. Zawartość opakowania wsypać do wysokiego naczynia, dodać mleko,olej i żółtka. Miksować na najwyższych obrotach około 5 min., następnie bardzo delikatnie połączyć masę z pianą.Gofrownicę nagrzać do 200*C. Matrycę lekko posmarować olejem, nałożyć ciasto i piec gofry ok 4-5 min na złoty kolor. Podawać z czym tylko się lubi i chce .





 w poście reklamowano produkt: Mieszanka do gofrów Polskie Młyny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz