Nie
ulega wątpliwości, że warzywa konserwowe pod względem wartości
odżywczej ustępują swoim świeżym odpowiednikom. Warzywa puszkowane mają
mniej wartości odżywczych niż świeże, ale poza sezonem są dobrym
rozwiązaniem, obok warzyw mrożonych czy suszonych.
Dziś proponuję sałatkę „dla zapracowanych”. Bardzo szybko się ją robi z warzyw puszkowanych .
5 jaj
5 ogórków konserwowych
1 puszka groszku kons 1 puszka mała kukurydzy kons
1 pęczek koperku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki i ogórki również pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Koperek opłukać i posiekać. Dodać majonez . Doprawić . Wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz