piątek, 1 grudnia 2017

SAŁATKA „TATARSKA”

Nie ulega wątpliwości, że warzywa konserwowe pod względem wartości odżywczej ustępują swoim świeżym odpowiednikom. Warzywa puszkowane mają mniej wartości odżywczych niż świeże, ale poza sezonem są dobrym rozwiązaniem, obok warzyw mrożonych czy suszonych.
  Dziś proponuję sałatkę  „dla zapracowanych”.  Bardzo szybko się ją robi  z warzyw puszkowanych .
Składniki
słoik marynowanych pieczarek ok 300 g
5 jaj
5 ogórków konserwowych
1 puszka groszku kons
1 puszka mała kukurydzy kons
1 pęczek koperku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki i ogórki również pokroić w kostkę.  Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Koperek opłukać i posiekać.  Dodać majonez . Doprawić . Wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz