Oryginalna przekąska na jeden kęs, kusi kolorem a i smak niczego sobie. Łatwa w wykonaniu- to super pomysł na przyjęcie, imprezę.
Składniki
1/2 opakowania fety
1/2 opakowania serka śmietankowego np.Almette
1/2 opakowania serka śmietankowego np.Almette
1 serek topiony Gouda
grubo mielony kolorowy pieprz
ziarna sezamu (białe i czarne)
drobno posiekany szczypiorek
papryka w proszku
kurkuma
czarnuszka lub mak
wykałaczki
czarnuszka lub mak
wykałaczki
Sposób przygotowania
Wszystkie sery wymieszać razem, aby się połączyły.
Dodać grubo zmielony pieprz. Uwaga aby nie dodawać soli,
gdyż feta jest słona. Do kilku miseczek, talerzyków wysypać dodatki- każdy osobno. W
dłoniach formować malutkie kuleczki i obtaczać w wybranym dodatku . Wbić wykałaczkę. Kuleczki ułożyć na półmisku.
Można dodać jakichkolwiek dodatków wedle upodobań smakowych np, orzechy, kokos, posiekana bazylia, zioła prowansalskie..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz