czwartek, 7 grudnia 2017

KOTLETY z RYBY

Czy zdarzyło się Wam by dzieci lub mąż:) grymasili podczas obiadu…., że za gorące, za zimne, za słone, za…. że ma oś
Oto sprawdzony sposób by zdrowa rybka została zjedzona bez grymaszenia i bez konieczności szukania ości

Składniki:
4 filety z morszczuka, lub mintaja lub innej ryby
1 jajko
bułka tarta
pieprz, sól
olej
można dodać koperek lub natkę( u mnie bez)
Sposób przygotowania:
Filety rozmrozić, umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mielenia( ja robiłam blenderem).
Dodać jajko, przyprawy- wymieszać.
Jeśli masa będzie zbyt luźna dodać troszkę bułki tartej.
Mokrymi dłońmi formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej  i smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Mogą tez być z ryżem, frytkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz