Czy zdarzyło się Wam
by dzieci lub mąż:) grymasili podczas obiadu…., że za gorące, za zimne, za
słone, za…. że ma oś
Oto sprawdzony sposób by zdrowa
rybka została zjedzona bez grymaszenia i bez konieczności szukania ości
Składniki:
4 filety z morszczuka, lub mintaja lub innej ryby
1 jajko
bułka tarta
pieprz, sól
olej
można dodać koperek lub natkę( u mnie bez)
Sposób przygotowania:
Filety rozmrozić, umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mielenia( ja robiłam blenderem).
Dodać jajko, przyprawy- wymieszać.
Jeśli masa będzie zbyt luźna dodać troszkę bułki tartej.
Mokrymi dłońmi formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Mogą tez być z ryżem, frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz