czwartek, 15 marca 2018

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z SOSEM MUSZTARDOWYM


Polędwiczki wieprzowe są mięsem bardzo delikatnym, miękkim, soczystym i szlachetnym.  Nie wymagają długiej obróbki termicznej i zawsze świetnie smakują choćby tylko z solą i pieprzem.


Składniki

50 dkg polędwicy wieprzowej

ząbek czosnku

4 łyżki jogurtu naturalnego

4 łyżki musztardy

sól, pieprz

olej

Sposób przygotowania

    Polędwiczki pokroić na około 3 centymetrowe medaliony. Docisnąć dłonią do deski- by je rozpłaszczyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim pokrojoną cebulkę i czosnek. Dołożyć mięso i obsmażyć z obu stron przez około 3 minuty. Wlać jogurt i musztardę i dusić ok.5 minut.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  Można podać z ziemniakami lub ryżem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz