Polędwiczki
wieprzowe są mięsem bardzo delikatnym, miękkim, soczystym i
szlachetnym. Nie wymagają długiej obróbki termicznej i zawsze
świetnie smakują choćby tylko z solą i pieprzem.
Składniki
50 dkg polędwicy wieprzowej
ząbek czosnku
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki musztardy
sól, pieprz
olej
Sposób przygotowania
Polędwiczki pokroić na
około 3 centymetrowe medaliony. Docisnąć dłonią do deski- by je
rozpłaszczyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na
nim pokrojoną cebulkę i czosnek. Dołożyć mięso i obsmażyć z obu stron
przez około 3 minuty. Wlać jogurt i musztardę i dusić ok.5
minut.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Można podać z ziemniakami lub ryżem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz