Pasta jajeczna posiada sporo błonnika,białka, cukru i wody jak również żelazo, magnez i wapń.
Dzisiaj propozycja na szybkie roladki z salami i pasty jajecznej. Ładnie się prezentują i całkiem dobrze smakują.
Składniki
*15 dkg salami w plasterkach
*10 dkg sera żółtego
*2 jajka na twardo
*natka pietruszki
* 1 ząbek czosnku
*1 łyżka majonezu
*oliwki czarne lub zielone
* sól
* pieprz
Sposób przygotowania
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać posiekane jajka i pietruszkę, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość wymieszać z majonezem- doprawić solą i pieprzem. Na plaster salami nałożyć ok 1,5 łyżeczki farszu, zwinąć- przeciąć na pół po skosie i nabić na wykałaczkę. Górę roladki wieńczy polowa oliwki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz