Mamy smak na pizzę ale brak czasu na wyrabianie i rośnięcie ciasta... - to przepis dla Was jeśli tylko macie w chłodziarce gotowy spód na pizzę ;)
Dobór składników- jak, kto lubi . U mnie ostatnio króluje zielone pesto i suszone pomidory- bardzo smaczna pizza w nieco innym wydaniu. Polecam.
Składniki
Składniki
1 opakowanie ciasta na pizzę
3-4 łyżki PESTO alla Genovese PONTI
3 suszone pomidorów w oleju PONTI
2 łyżki kukurydzy
150 g żółtego sera
3 średnie pieczarki
6 plasterków szynki
1/2 papryki czerwonej
1/2 cebuli
3 rzodkiewki
świeża bazylia
szczypiorek
szczypiorek
oregano
Sposób przygotowania
Ciasto rozwinąć na blaszce, zrobić brzeg. Posmarować pesto, posypać kukurydzą, pieczarkami pokrojonymi w plasterki . Na to dać szynkę, pomidory, rzodkiewkę i paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę w piórka.
posypać startym serem, oregano, kilka listków bazylii.
Piec w 200-220 C ok 15 minut. Podawać posypane szczypiorkiem i z keczupem.
Piec w 200-220 C ok 15 minut. Podawać posypane szczypiorkiem i z keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz